NOUS AJUTS PER DINAMITZAR EL COMERÇ, ELS SERVEIS, L’ARTESANIA I LA MODA

Us presentem uns nous ajuts amb termini de presentació fins al 19 de juliol. No us podeu perdre els programes de suport i millora en l’àmbit de comerç i serveis, artesania i moda.

Pel que fa al comerç i serveis, per a que les empreses realitzin òptimes operacions de comercialització, interpel·lant constantment tant els consumidors com la resta d’agents del sector, i per a que endeguin projectes singulars, carregats d’identitat, que siguin capaços d’atraure la ciutadania, s’han creat els següents programes:

Programa de suport a les entitats representatives del sector del comerç

L’objectiu és donar suport a aquelles entitats més representatives del sector comercial, de forma contrastada, que tenen representació territorial o bé són entitats que agrupen empresaris multisectorials, que vetllen per la competitivitat i els interessos de les empreses catalanes. L’objectiu concret és impulsar accions derivades de la coordinació i tutorització de la implementació dels “Plans d’Actuacions per a les associacions de Comerç” per tal de multiplicar el seu impacte.

Programa de suport a la xarxa associativa de comerç, artesania i moda

Els seus objectius son:

  • Donar suport a aquelles entitats més representatives del sector comercial.
  • Enfortir la totalitat del model associatiu actual, amb tota la seva capil·laritat, facilitant sinergies i serveis compartits entre les associacions i altres agents sectorials del territori.

Programa de suport per als establiments emblemàtics i singulars

Amb la finalitat de donar suport al manteniment i preservació dels comerços amb valor històric o als establiments emblemàtics (aquells establiments comercials que han exercit l’activitat comercial, inclosa la de caràcter artesanal, durant més de cent anys en un mateix local o indret, i que s’ha dedicat a la venda de productes artesanals, tradicionals o singulars).

Programa de suport per a l’obertura de comerços i de suport a la reforma i millora d’establiments i de suport a les parades dels mercats de venda sedentària i no sedentària

Per garantir la dinamització del comerç mitjançant projectes de recuperació dels locals buits situats a la trama urbana consolidada del municipi, o al casc històric i els seus eixamples.

Adequar els establiments de comerç al detall i de serveis a la nova normativa, amb la finalitat que aquests disposin d’un sistema de tancament de portes automàtic, per tal d’impedir que aquestes estiguin obertes permanentment.

Programa de suport als municipis en l’àmbit del comerç

Per donar suport a la lluita contra la desertització comercial i suport a l’ocupació de locals buits amb actuacions que han de perseguir els següents objectius:

  • Aconseguir l’obertura dels locals buits
  • Estimular el comerç, l’activitat econòmica i l’ocupació
  • Potenciar i atreure oferta comercial
  • Potenciar la col·laboració publico-privada

La finalitat de les subvencions per a l’àmbit de l’artesania és reactivar i impulsar el sector artesanal, i fomentar la competitivitat i la qualitat d’aquest sector. Es divideix en dos programes:

Programa per al creixement i competitivitat de l’empresa

Té com a  objectiu potenciar el creixement i la competitivitat del sector de l’artesania, donant suport a la seva transformació digital, internacionalització, i comercialització, així com reforçar l’estructura de les empreses artesanes, dotant-la d’eines per a la infraestructura, gestió i processos de producció sostenible.

Poden ser les persones beneficiàries persones autònomes i empreses que desenvolupin activitats incloses en el Repertori de famílies d’oficis artesans.

La quantia de subvenció  pot arribar a ser fins al 50% del cost de les accions subvencionables, amb un màxim de 1.000 euros per a despeses de consolidació de l’estructura.

Programa de suport als municipis en l’àmbit de l’artesania

Els objectius d’aquest programa son…

  • Fomentar la implantació d’establiments d’activitats singulars de caràcter artesanal.
  • Aconseguir l’obertura dels locals buits, en zones definides i determinades, per tal que es converteixin en pols d’activitat econòmica.
  • Potenciar l’activitat econòmica i l’ocupació de la zona definida.
  • Potenciar i atreure aquella oferta que singularitzi el municipi.
  • Prestigiar les fires i fires-mercat d’artesania en l’àmbit de Catalunya i dinamitzar els museus i centres d’interpretació de l’artesania.

Poden ser persones beneficiàries entitats locals i els seus organismes públics que hi estiguin adscrits o vinculats, entitats municipals descentralitzades, mancomunitats i consells comarcals.

La quantia de subvenció , per als dos àmbits, fins al 50% de la despesa subvencionable, amb un màxim de 6.000,00 euros.

Per donar suport a la internacionalització de les marques catalanes de moda, la comercialització dels seus productes, la sostenibilitat i la tecnologia aplicada a la indústria de la moda (fash-tech).

Programa per a la transformació digital de la indústria de la moda

Fomentar la competitivitat de les empreses del sector de la moda a Catalunya donant suport a la transformació digital dels seus models de negocis per tal de dur a terme de forma més competitiva el disseny, la fabricació, la comercialització i la promoció dels seus productes i marques en un entorn competitiu cada cop més digitalitzat.

Les persones beneficiàries poden ser els professionals autònoms i empreses de disseny i fabricació de peces de vestir amb marca pròpia i que dediquin en exclusiva la seva activitat al sector de la moda.

La quantia de la subvenció serà fins el 50 % de les despeses subvencionables.

La màxima quantia que es podrà atorgar per beneficiari serà de 5.000 euros.

Programa per a la millora del grau de sostenibilitat i circularitat de les marques de moda catalanes

Fomentar la competitivitat de les empreses del sector de la moda a Catalunya donant suport a la incorporació de processos, eines i matèries sostenibles que millorin el grau de circularitat dels seus productes, així com, la recuperació i reciclatge dels residus generats de la seva activitat. Es pretén acompanyar la transformació verda de les empreses del sector tèxtil moda cap a un model de negoci més sostenible d’acord amb les normatives sobre sostenibilitat i circularitat que en breu entraran en vigor.

Les persones beneficiàries poden ser els professionals autònoms i empreses de disseny i fabricació de peces de vestir amb marca pròpia i que dediquin en exclusiva la seva activitat al sector de la moda.

La quantia de la subvenció serà  fins el 50% de les despeses subvencionables.

La màxima quantia que es podrà atorgar per beneficiari serà de 5.000 euros.

Entrada similar